2018. július 21., szombat 17:37

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. július 21., szombat (OS) - LMP: Áder János ne írja alá az alkotmánysértő törvényt -

        Az LMP álláspontja szerint ugyanennyire aggályos, hogy az interneten magáncélból közölt adatok csak az érintett egyértelmű hozzájárulásával használhatóak fel. Csárdi Antal hangsúlyozta, hogy emögött is a fideszesek meggondolatlan közösségi média bejegyzéseiből született cikkek lehetnek, de ebben a formában durva kockázatot jelenthetnek az online sajtó azon részének, ahol a jogi eljárások költségeit nem a propagandaminisztérium fizeti ki.
     Az LMP a törvényjavaslatra nemmel szavazott, mert határozott álláspontunk, hogy a politikusoknak, mint közszereplőknek többet kell tűrniük a véleménnyilvánítás szabadságának keretében.
     A sajtószabadság és a véleménynyilvánítás korlátozására alkalmas, magánélet védelméről szóló törvény az LMP álláspontja szerint tehát alkotmányellenes.
     Csárdi Antal ezért felszólítja Áder János köztársasági elnököt, hogy ezt az alkotmányellenes törvényt ne írja alá. A politikus hangsúlyozta: amennyiben alkotmányos kötelezettségével mégis ellentétesen cselekszik, úgy az LMP alkotmánybírósági utólagos normakontrollt fog kezdeményezni a magánélet védelméről szóló törvényről.

     LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.