2018. július 23., hétfő 16:46

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2018. július 23., hétfő (OS) - Nem szűnik meg a túlszolgálat

    A hírekkel ellentétben nem szűnik meg a túlszolgálat elrendelésének lehetősége a rendvédelmi szerveknél.
Több mint három éve, 2015. július 1-jén lépett hatályba a rendvédelmi szerveknél foglalkoztatottak túlszolgálatára vonatkozó szabályokat tartalmazó törvény, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény (Hszt.). A jogszabály hatálybalépésekor a túlszolgálat ellentételezéséhez átmeneti szabályozás kapcsolódott: a hivatásos állomány tagját választása alapján szabadidő vagy díjazás illeti meg a túlszolgálat ellentételezéseként 2018. december 31-ig.
A törvény a rendvédelmi életpálya keretében új illetményrendszert vezetett be, amelynek során öt lépcsőben, 2019. január 1-jére összességében mintegy 50%-os illetményemelkedésre kerül sor a hivatásos állománynál. A bérfejlesztés utolsó ütemének szabályozása törvénymódosítást igényel, annak kapcsán a jogalkotók mérlegelhetik az eddig bevezetett szabályozások tartalmát.
Az utóbbi években megvalósult az illetményemelés, 7200 fővel nőtt a rendőrség hivatásos állományú tagjainak száma, továbbá felére csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.