2018. július 24., kedd 05:55

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye
    Budapest, 2018. július 24., kedd (OS) - Újabb antiszemita atrocitás BudapestenInzultálták a MAZSISZEM elnökét Péntek délután a Blaha Lujza térrel szemközti Rákóczi út oldalán hazafelé tartott a MAZSISZEM elnöke Rosenfeld Dániel Imre kántor, kezében a családjának vitt étel, amikor egy mindmáig azonosítatlan férfi hozzá lépett, meglökte, majd zsidóellenes, gyűlöletkeltő és uszító szavakat skandálva továbbhaladt. A sértett telefonon a rendőrségnek azonnal bejelentette, de azóta sem kapott semmilyen visszajelzést. Csak annyit mondtak a sértett kérésére, hogy megnézik, van e arrafelé kamera és megkérdezték merre ment a tettes, de nem vették a fáradtságot, hogy kimenjenek a helyszínre.

    Az Emlékbizottság elnöke elmondta, sajnos nagy különbség van Orbán Viktor Miniszterelnök "Zéró tolerancia" és a magyarországi valóság közt, s habár elvitathatatlan a Magyar Kormány jó szándéka, ha napi szinten pl. unottan (rendőrségi diszpécser központos) lerázza az éppen panaszt tevőt. Sajnos nem egyedi estről van szó, hanem szinte mindennaposról. A történtek ellenére zsidó és keresztény barátaival folytatja a "Magyarország jó hírnevét és megítélését elősegítő komplex kulturális programsorozatuk és színházi produkciók" előkészítését, és reménykedik, abban, hogy a zsidó – keresztény színházi előadásaikkal, valamint kulturális programsorozataikkal csökkenteni tudják az antiszemita sztereotípiát, az ilyesfajta atrocitásokat és a Ti és a Mi közti tudatlanságból fakadó szakadékot egy felvilágosult értékkel bíró közös híd fogja felváltani.
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.