2018. július 28., szombat 09:22

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. július 28., szombat (OS) - Fesztivál a Természet Operaházában

    "Egy olyan egyedülálló érték részesei vagyunk, amelyben egymásra talál a természet és művészet" - emelte ki Dr. Latorcai Csaba.
A Tisza-tavi Fesztivál idei programjait a kormány a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül összesen 6 millió forinttal támogatta. A nagyszabású rendezvénysorozat célja az, hogy a minőségi kultúra, zene, sport és gasztronómia iránt érdeklődő és fogékony közönség térképére felkerüljön és fenn is maradjon hazánk e csodálatos szeglete, a Tisza-tó, a maga gazdag állat- és növényvilágával, hagyományaival, turisztikai értékeivel és az itt élő emberek vendégszeretetével.

A négynapos programfolyamon az érdeklődők a népzenétől kezdve az operáig számos zenei műfaj közül válogathatnak. A magas színvonalra garancia a szervezők munkája és a fellépő művészek, akik között ott található Miklósa Erika operaénekesnő, Ninh Duc Hoang Long a Virtuózok 2018. évi nagyok korcsoportjának győztese, Palya Bea, Pitti Katalin és még sokan mások. Koncertet ad a Magyar Honvédség Szolnoki Légierő Zenekar, fellépnek helyi hagyományőrző együttesek és az Experidance Táncegyüttes, amely Nostradamus - Világok Vándora című táncprodukcióját adta elő.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.