2018. július 30., hétfő 09:33

Az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. július 30., hétfő (OS) - Hőgutát kaphat a kocsiban hagyott házi kedvenc

    Ha tombol a hőhullám, ne hagyjunk állatot az autóban. Amikor a szabadban a hőmérséklet 20 fok fölé emelkedik, az autóban a belső hőmérséklet az üvegház hatás miatt akár 60-70 fokra is felemelkedhet. Néhány perc alatt ez a hőfok az élőlényekben olyan mértékű hőtorlódást eredményezhet, amely az állat pusztulását okozza, ismertette Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője.

A gépjárműben hagyott háziállat ilyen formán való pusztulása állatkínzás, amiért akár három évig terjedő börtön is kapható. Az elmúlt években a "csak beugrottam néhány percre a boltba" vagy "nem gondoltam, hogy ez történik" következményeként váltak alapvetően felelős gazdik állatkínzásos bűncselekmények vádlottjaivá.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője azt javasolja, hogy gépjárművel csak úgy vigyen a gazda magával állatot, ha abban parkoláskor üzemeltethető légkondi van, vagy a célállomáson, ahová mennek, vihető be házi kedvenc is. Legjobb megelőzni a bajt, azaz hagyja otthon a házi állatot. De ha mégis megtörtént a baj, azaz valaki gépjárműben szenvedő állatot lát, hívja a www.ebangyal.hu weboldalon elérhető állatvédőket vagy a 112-es segélyhívó számon a katasztrófavédelemtől kérjen segítséget.

Fotó a cikkhez:
https://zug.hu/__sajto/orpheus-kutya-napon-autoban.jpg

==============
Sajtókapcsolat:
+36-20-99-59-409


     Kiadó: Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.