2018. július 30., hétfő 12:51

Az Autisták Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. július 30., hétfő (OS) - TÖBB, MINT CSENDES NYITVATARTÁS! Autizmusbarát vásárlás a Decathlon és az Autisták Országos Szövetségének együttműködésével - Példaértékű együttműködés kezdődött 2018. májusában a Decathlon és az Autisták Országos Szövetsége között, melynek köszönhetően nem csak csendben, hanem autizmusra felkészülten várják majd 2018. októberétől az autista vásárlókat és családjaikat. A hazai áruházlánc nem csak a hang és fényingereket csökkenti áruházaiban, hanem vállalta, hogy az Autisták Országos Szövetségével közösen minden dolgozójával megismerteti az autizmust, az autizmusbarát vásárlás ismérveit.

Az Autisták Országos Szövetsége a 20 fős animátor csapatával az autizmusbarát vásárlás támogatására felkészítő programot dolgozott ki. A nyár folyamán az animátorok és a Decathlon 24 hazai áruházának dolgozói közösen készülnek az októberben induló "csendes nyitvatartás"-ra.
Szövetségünk köszönetét fejezi ki a Decathlon áruház vezetőinek és dolgozóinak azért a példaértékű hozzáállásért, mellyel érdeklődésüket fejezték ki, vállalták a hosszas szakmai felkészülést és példát mutatnak az egyenlő esélyű hozzáférés, az autizmusbarát vásárlás területén!
A Decathlon "csendes nyitvatartás" arca Biró Bernadett Nusó (https://www.decathlon.hu/csendes-nyitvatartas.html) autista úszó. Nusó példája jól bizonyítja, hogy a sport mindenkié, autista társaink is lehetnek sikeres sportolók.
Az Autisták Országos Szövetségéről (www.aosz.hu)

További információ:
Kővári Edit