2018. augusztus 2., csütörtök 13:07

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 2., csütörtök (OS) - Emlékezzünk közösen a roma holokauszt áldozataira!

    A mai napon roma honfitársainkra emlékezünk. Azokra az ártatlan emberekre emlékezünk, akik a II. világháborúban vesztették életüket. A mai napon a fajgyűlölet, a kirekesztés és a megbélyegzés roma áldozataira emlékezünk.

Azért kell emlékeznünk, hogy a holokauszt soha többé ne történhessen meg. A Magyar Liberális Párt szerint a mai nap legfontosabb üzenete, hogy közösen kell fellépnünk a szélsőséges, rasszista, kirekesztő és gyűlöletkeltő politikával szemben.

A Liberálisok szerint vitathatatlan, hogy a magyar társadalom és a magyar politikai elit is felelős volt a II. világháború népirtásában. Ezért tartjuk elfogadhatatlannak a kormány történelemhamisító politikáját, amelynek egyik központi szimbólumává vált a Szabadság téri emlékmű. Mert a szobor úgy állítja be a hazánkat, mintha csak elszenvedője és nem aktív alakítója lett volna a világháború tragikus eseményeinek.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.