2018. augusztus 3., péntek 15:04

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 3., péntek (OS) - Sermer Ádám nyílt levele Kocsis Máténak

    Tisztelt Kocsis Máté! Tisztelt Frakcióvezető Úr!

A Hír TV műsorában örömmel hallottam, hogy Ön állítása szerint "nyitott minden politikai vitára". A Magyar Liberális Párt régóta keresi annak lehetőségét, hogy az Ön által a Hír TV-ben külön is megemlített témában, azaz a drog ügyében nyíltan beszélgethessünk, vitatkozhassunk a kormányzat szereplőivel a nyilvánosság előtt. Áttörésként értékelem, hogy Ön ezt most lényegében felajánlotta nekünk.

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

A Liberálisok elnökhelyetteseként élni szeretnék ezzel a lehetőséggel. A Legalizálj! elnevezésű kampányunk keretein belül már évek óta küzdünk a kannabisz teljes körű legalizációjáért, a kannabisz fogyasztásának és birtoklásának a dekriminalizálásáért. Bármennyire is elkeserítő és felháborító ez 2018-ban, de külön kell harcolnunk azért is, hogy a kannabisz orvosi felhasználása elől végre minden akadály elgördülhessen. A Liberálisok álláspontját a nemzetközi kutatások, szakmai és társadalmi tapasztalatok is megerősítik. De pontosan tudom azt is, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány számára a liberális álláspont ebben a kérdésben is teljes mértékben elfogadhatatlan. Úgy vélem, olyan, sokakat érintő problémáról van szó, amely megérdemli, hogy széles nyilvánosság előtt kerüljön megvitatásra.

Szükségesnek tartom, hogy a kannabisz legalizációjának minden érvét és ellenérvét egymás mellé sorakoztatva ismerhesse meg minden magyar választópolgár.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.