2018. augusztus 9., csütörtök 15:40

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 9., csütörtök (OS) - A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye

    Rekordév az idei a magyar turizmusban. A legfrissebb adatok szerint a vendégforgalom több mint 5 százalékkal, a szálláshelyek bevétele pedig több mint 10 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. Jó hír, hogy a növekedés motorja a belföldi turizmus. Ez azt jelzi, hogy a magyar családok anyagi mozgástere bővül.
A kormány minden támogatást megad annak érdekében, hogy a magyar turizmus továbbra is dinamikusan növekedjen. Ezt célozzák közvetlen támogatási programok, az infrastruktúra-fejlesztések és a tájékoztató kampányok is.
A kormány elkötelezettségét mutatja, hogy miközben 2010-ben 7,6 milliárd forint állt rendelkezésre a turizmus fejlesztésére, mostanra ez az összeg a sokszorosára, 53 milliárd forintra nőtt.
A turizmus nem csupán egy gazdasági sikerágazat, hanem a hazaszeretet egyik fő terepe. Lehetőséget ad arra is, hogy őrizzük kulturális és természeti értékeinket. Mi jól tudjuk, hogy Magyarország jó hely, és azt szeretnénk, hogy ezt a világban is egyre többen tudnák.

Dömötör Csaba
parlamenti államtitkár

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.