2018. augusztus 9., csütörtök 16:12

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 9., csütörtök (OS) - Vissza kell vonni Türk László iskolaigazgatói kinevezését!

    A debreceni Ady Endre Gimnázium élére az oktatásért is felelős minisztérium egy helyi fideszes önkormányzati képviselőt, Türk Lászlót nevezte ki az intézményben 32 éve tanító és szintén pályázó Rózsavölgyi Gábor helyett. A Fidesz jelöltjének kinevezését a gimnáziumban sem a diákok, sem a tanárok, sem a szülők testületei nem támogatták, a pártokhoz nem kötődő utóbbi jelöltet szinte mindenki. Egy megoldás van: Türk László kinevezését vissza kell vonni, vagy Türk Lászlónak magának kell lemondania.

Türk László egyébként egy éve lett önkormányzati képviselő a Fidesz színeiben, jelenleg a debreceni Epreskerti Általános Iskola tanára. Ez utóbbi iskola igazgatója is egy helyi fideszes képviselő.

Fontos megérteni: amíg egy budapesti minisztérium dönt egy városi gimnázium vezetéséről a helyben élők közössége, tanulók, tanárok, szülők helyett, addig mindig ilyen döntések jönnek majd sorban.

A debreceni Ady Endre Gimnázium ügye nem egy egyszeri rossz döntés, hanem egy rossz rendszer következménye. Ez a Fidesz oktatáspolitikájának igazi kára: amíg néhány ember azt hiszi, hogy mindenható, több mint 200 kilométer távolságból jobb döntéseket hoz, mint a városban élők, addig mindig lesznek ilyen visszaélések, politikai beavatkozások.


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.