2018. augusztus 10., péntek 09:56

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesülete közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 10., péntek (OS) - Sajtóközlemény - Nyugdíjkorrekciós programra van szükség

        Az idősek kiszolgáltatottságának csökkentéséért, a méltóságuk növekedéséért szerveződött, országos hatókörrel tevékenykedő önkéntes érdekképviseleti szervezetek azt kérik a Magyarország Kormányától, hogy tegyen lépéseket a jelenleg hatályos törvényben rögzített jövő évi nyugdíjemelés korrekciójára.
     A Magyarország 2019.évi központi költségvetéséről szóló törvény 58. §-a 2,7 százalékos nyugdíjemelést irányoz elő. Az emelés mértéke arra a tervezési számításra alapozódott, hogy a jövő évi fogyasztói árnövekedés is ezen az értéken fog realizálódni. Megítélésünk szerint a valóság nem igazolta vissza a tervezési feltételt.
     A napokban nyilvánosságra került infláció mértéke a július hónapban már 3,4 százalékos volt, és szakértők az év végéig további növekedést prognosztizálnak.
     Az aláíró szervezetek kérik, hogy 2019. január elsejével a nyugdíjak, járadékok és nyugdíjszerűrű ellátások havi összege minimum 3,5 százalékkal emelkedjenek.
     Támogatnánk ha az emelkedés alapot teremtene egy nyugdíjkorrekciós folyamat megkezdéséhez, ezzel is segítve az alacsony ellátásban részesültek felzárkóztatásának a szükségességét.

Budapest, 2018.augusztus 10

Nyugdíjas Parlament Országos Egyesülete

     Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesülete

     ------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.