2018. augusztus 10., péntek 11:15

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 10., péntek (OS) - Júniusban is növekedett az építőipar Az építőipar teljesítménye júniusban 28,2%-kal nőtt éves összevetésben

    A legfrissebb adatok szerint az épületek építése 15,2%-kal, míg az egyéb építményeké 48,8%-kal bővült az előző évi szinthez képest. Az épületeknél oktatási, ipari, kereskedelmi és lakóépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést.

Az eredményekből érezhető, hogy az uniós források felhasználása serkenti az építőipart, de az állami beruházások is újabb lendületet adtak az ágazatnak. Az előrejelzések szerint a növekedés várhatóan tovább folytatódik, tekintve, hogy a június végi szerződésállomány volumene 62,1%-kal haladta meg az előző évi szintet. A megkötött szerződések között is kiemelkedő a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére kötött nagy értékű szerződések mértéke.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.