2018. augusztus 10., péntek 13:35

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 10., péntek (OS) - DK: Az állami önkény az egyetemi oktatást veszélyezteti Magyarországon

    Alig 24 órát kaptak az egyetemek arra, hogy véleményezzék az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium rendeletmódosító előterjesztését, amelynek egyik pontja a társadalmi nemek (más néven gender) szakok betiltása. Ráadásul mindezt az augusztusi időszakban, amikor a nyári szabadságolások miatt az egyetemek egyébként sem tudnak érdemben reagálni a döntésre.

A Demokratikus Koalíció szerint már az is sírnivaló volt, hogy a kormány és a holdudvarához tartozó lelkes ideológiagyártók milyen vehemenciával estek neki egy nyugati országokban teljesen elfogadott tudománynak. Az viszont már tűrhetetlen, hogy a tőlük megszokott, hátulról jövő módon próbálják ellehetetleníteni azt, amiről egyébként szemmel láthatóan fogalmuk sincs, pontosan mi fán terem. A DK szerint tisztességtelen eljárás, hogy az egyetemektől az érdemi reakció vagy tiltakozás lehetősége nélkül vesznek el egy szakot, az érdeklődő diákoktól pedig egy olyan képzést, ami nem mellesleg a magyar társadalomnak is hasznára válna.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes, oktatásiügyi szakpolitikus
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.