2018. augusztus 13., hétfő 11:11

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 13., hétfő (OS) - Tovább nőtt az ipari termelés júniusban

    Az ipari termelés volumene 2018 júniusában 4,2 százalékkal nőtt a tavalyi hatodik hónaphoz képest. Ebben az időszakban a feldolgozóipari egyes ágait tekintve a gumiipar, a villamos berendezések gyártása és a vegyipar teljesítménye emelhető ki. A termelés az év első hat hónapjában 3,5 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában. A feldolgozóipar 13 ágazatából pedig tizenegyben mértek növekedést.

Júniusban az ipar nemzetgazdasági ágai közül döntő súlyt képviselő feldolgozóipar 4,3%-os bővülést, míg az energiaipar 8,3%-os csökkenést jelzett. A bányászat termelése azonban jelentős, 35 százalékos növekedést mutatott. A feldolgozóipar 13 ágazatából tizenegyben növekedést mértek. A járműgyártás kibocsátása 2 százalékkal nőtt 2017 júniusához képest. Ezen belül a közúti gépjármű gyártásának volumene 4,9 százalékkal csökkent, míg az alkatrészgyártás 7,6 százalékkal emelkedett. A járműgyártáshoz kapcsolódó gumiipar esetében kiemelkedő 16,9 százalékos növekedést mutatnak az adatok. Jelentős bővülést mértek a vegyiparban, a fémiparban és a villamos berendezések gyártásában is.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.