2018. augusztus 14., kedd 13:35

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 14., kedd (OS) - Orbánék csak egyvalamit biztosítanak a fiataloknak: szabad utat nyugatra

    A Magyar Ifjúság Kutatás 2016 elemzése megmutatta, hogy mit nyújt az Orbán-kormány a magyar fiataloknak: félelmet és kiszámíthatatlan jövőt.

A 15 és 29 év közöttiek egyre nagyobb számban néznek szembe az anyagi és elhelyezkedési nehézségekkel, a munkanélküliséggel és a szegénységgel. Mivel a Fidesz ilyen körülményeket teremtett a magyar fiataloknak, így nem meglepő, hogy kivándorlási válság van.

600 ezren már elmentek és további 250 ezren pedig már készülnek az indulásra, de az Orbán-kormány továbbra sem tesz semmit ez ellen, pedig már régen elő kellett volna állniuk a válság megoldásának tervével.

Meddig akarják még tagadni a valóságot? Ha a fiatalok elvándorlása tovább folytatódik, annak súlyos következményei lesznek a nyugdíjrendszerre nézve is, amit nem fognak tudni megoldani a karácsonyi Erzsébet-utalványokkal.

Az uniós bérekhez való felzárkóztatási programra és valódi otthonteremtési programra van szükség, ami lehetővé teheti egy biztonságos és kiszámítható jövő megteremtését, nem pedig arra, hogy a miniszterek fizetését emeljék 5 millióra, hiszen ők biztosan nem akarják elhagyni Magyarországot.

MSZP

Bővebb információ: Bihal Dávid, az MSZP országos elnökségének tagja, ifjúsági ügyvivő és Torzsa Sándor, a Societas elnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.