2018. augusztus 14., kedd 16:05

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 14., kedd (OS) - Az Állami Számvevőszék nyomatékosan hangsúlyozza, hogy a vonatkozó törvényi előírások maradéktalan betartásával végezte a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellenőrzését. Az ÁSZ határozottan visszautasítja, hogy a Jobbik ismételten "törvénysértéssel" vádolta meg az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szervét, miközben a gazdálkodása során éppen a párt követett el számos törvénysértést az elmúlt években. Az ÁSZ javasolja a pártnak, hogy a törvénysértő és korrupciós veszélyt jelentő gazdálkodásából fakadó következményekért vállalja a felelősséget.

    Az Állami Számvevőszék 2018. január 8-án hozta nyilvánosságra a Jobbik Magyarországért Mozgalom legfrissebb ellenőrzéséről szóló jelentését. Az ellenőrzés során ÁSZ megállapította, hogy a párt a 2015-2016. évek vonatkozásában nem biztosította a számvevőszéki ellenőrzés program szerinti lefolytatását, ezáltal nem igazolta a közpénzekkel való átlátható és elszámoltatható gazdálkodását. Az ÁSZ feltárta továbbá, hogy a Jobbik 2017 első félévében a működéséhez a jogszabályt megsértve összesen 331,660 millió forint értékben tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el.

Ez utóbbi megállapítást Sneider Tamás, a Jobbik elnöke is elismerte az ATV Start című műsorának 2018. július 3-i adásában, amikor arról beszélt, hogy a párt jóval a mindenki számára elérhető piaci ár alatt, kedvezményesen jutott plakáthelyekhez 2017-ben.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.