2018. augusztus 15., szerda 11:30

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 15., szerda (OS) - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat működteti tovább a Pest Megyei Topház Egyesített Szociális Intézményt. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól az állam kérésére átvett otthonban csaknem 200 értelmi és halmozottan fogyatékos ember él.

    A gödi Topház működésében hiányosságokat és problémákat tártak fel korábbi vizsgálatok, ezt követően vette át az intézményt a Máltai Szeretetszolgálat. Az első hetek a súlyos létszámhiánnyal küzdő, nehéz körülmények között működő otthon megismerésével telnek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat minden érintettől türelmet és belátást kér, hogy a szükséges változásokat és elvárt intézkedéseket megfelelő módon előkészíthesse, közép- és hosszú távra szóló változásokat alapozhasson meg. A karitatív szervezet lelkiismereti kérdésként tekint az önmagukról gondoskodni képtelen, kiszolgáltatott emberek felemelésére. Missziójához hozzátartozik, hogy olyan társadalmi problémákra is előremutató válaszokat keressen, amelyekre eddig nem sikerült megnyugtató megoldást találni.

     Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.