2018. augusztus 15., szerda 18:16

A Honfoglalás 2000 Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 15., szerda (OS) - HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: MAGYAROK AZ ÉLVONALBAN

    
Augusztus 11-én, nagyszámú érdeklődő jelenlétében nyílt meg a fonyódi múzeumban Szilvásy Margit festőművész – a civil szervezet tagja – kiállítása, melyet a város Kulturális Központjának igazgatója, Molnár Rita asszony nyitott meg. A tárlaton a művész nemcsak balatoni tárgyú képeit mutatja be, nagy hangsúlyt kapott a legismertebb magyar festők (Aba-Novák V., Márffy Ö. Egri J. Csontváry-Kosztka T. stb.), valamint világhírű művészek ismert alkotásainak másolatai is láthatók, mint pl. Monet, Van Gogh, Renoir, Chagall, stb.                                    
Ilyen, másolatokból összeállított anyag Magyarországon még nem került bemutatásra.
A kiállításnak kultúrpolitikai jelentősége van, ugyanis bebizonyosodott: nagy igény mutatkozik az értékes, magas kultúra iránt, melyet a világszerte ismert magyar festők munkái fémjeleznek. A határainkat nemcsak az illegális bevándorlók előtt kell lezárni, nem szabad beengedni az országba az értéktelen, főleg a nyugati világból – Amerikából – beáramló bóvli kultúra termékeit.
Fonyód városa jó példával jár elől, Magyarország pedig az élen jár: képzőművészeink, zenészeink, íróink, színház és filmművészeink erősítik hazánk ismertségét, hírnevét.

HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET – PANNONPULI.HU

     Kiadó: Honfoglalás 2000 Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.