2018. augusztus 16., csütörtök 11:24

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 16., csütörtök (OS) - A magyar fiatalok döntő többsége itthon és családban képzeli el a jövőt

    A fiatalok legfőbb indoka az itthon maradásra a családjukhoz való kötődés, ez 71%-ukat befolyásolná a maradásban, míg második helyen a barátok, harmadik helyen pedig a hazához való ragaszkodás szerepel. A megkérdezettek fontosnak tartják a gyermekvállalást, úgy érzik, a boldogsághoz jelentősen hozzájárul a gyermekek nevelése. Azok a fiatalok pedig, akik még nem élnek házasságban, kétharmad arányban állítják, hogy a jövőben házasságot szeretnének kötni.

Magyarország Kormánya minden lehetséges eszközzel támogatja a fiatalok továbbtanulását, munkavállalását, családalapítását és otthonteremtését. A kormány január 1-je óta a 35 év alatti fiataloknak megtéríti egy sikeres közép- vagy felsőfokú komplex nyelvvizsga díját, július 1-től pedig a 20 év alattiak számára  a KRESZ tanfolyam és vizsga árát is. Az intézkedések népszerűek, július 31-ig közel 14.000 kérelem érkezett be a nyelvvizsga-díjak utólagos megtérítésére, míg mindössze 1 hónap alatt közel 400 fiatal élt az ingyenes KRESZ tanfolyam és vizsga díjának visszatérítési lehetőségével.
     Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.