2018. augusztus 16., csütörtök 11:24

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 16., csütörtök (OS) - A magyar fiatalok döntő többsége itthon és családban képzeli el a jövőt

    Január 1-je óta hazánkban a legalacsonyabb az Európai Unión belül az internetezést terhelő általános forgalmi adó, miután a kormány kezdeményezésére a parlament 18-ról 5%-ra csökkentette azt. 2018-tól a diplomás GYED már a gyermek kétéves koráig jár az érintett szülőnek, valamint gyermekvállalás esetén a kormány felfüggeszti, mérsékli, vagy teljes egészében elengedi az édesanyák diákhitel-tartozását. A kormány a Diákhitel1 esetében a felvehető összeget havi 70.000 forintra emelte, kamatmentessé tette a Diákhitel2-t, és a külföldi tanulmányokat folytatók számára az igényelhető maximális összeg is növekedett, elérve a havi 140.000 forintot. A Munkahelyvédelmi Akció, az Ifjúsági Garancia Program, a vidéki fiatalok letelepedését támogató Esély Otthon vagy a pályakezdést segítő Önkéntesség személyre szabva program is mind-mind a fiatalok életkezdését szolgálja.

Az elmúlt években a kormány intézkedéseinek köszönhetően a 25 éven aluliak foglalkoztatási rátája jelentősen javult Magyarországon, továbbá a legfrissebb adatok szerint már 9,5%-ra csökkent a korosztály munkanélküliségi rátája. Ez az adat nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő, hiszen bőven Európai Uniós átlag alatti (15,2%) arányról beszélhetünk.


     Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.