2018. augusztus 20., hétfő 12:28

A Füstirtók Egyesülete közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 20., hétfő (OS) - A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK BŰNNEK NEVEZTE NAGY IMRE TETTEIT, MIKÖZBEN A KORMÁNY NAGY IMRÉT SZTÁROLJA

    A köztársasági elnök Radnóti Miklós, Salkaházi Sára és Szerb Antal meggyilkolása mellett a dunabogdányi svábok kitelepítését, az ÁVO tevékenységét is név szerint is a múlt bűnének nevezte. Eközben a kormány hősként ünnepli a - többek között - dunabogdányi svábok kitelepítését is rendeletben elrendelő véres kezű belügyminisztert, az AVO jogelődjének megteremtőjét és jogutódját miniszterelnökként működtető kommunista hóhért Nagy Imrét. Követeljük, hogy a kormány tartsa be az önkormányzati törvény 13-14. paragrafusait és a XX. századi önkényuralom működtetésében élenjáró Nagy Imréről ne lehessen utcát teret, közintézményt elnevezni, mert ezt e törvény tiltja. Követeljük, hogy Nagy Imre szovjet állampolgárságú belügyminiszterről és begyűjtési miniszerről - aki mi miniszterségei alatt nem volt magyar állampolgár - ne legyenek kihelyezve köztéri szobrok. MAGYARORSZÁGNAK VÉGRE SZEMBE KÉNE NÉZNIE A VALÓS MÚLTJÁVAL ÉS LESZÁMOLNI A VELEJÉIG HAZUG NAGY IMRE KULTUSSZAL. Felszólítjuk a kormányt, hogy ne támogassa tovább a kommunista Nagy Imre Alapítványt és a Vértanúk teréről végre eltávolítandó szobrát ne állítsa fel új helyen. Nagy Imre kezéhez ezrek vére tapad, méltatlan sztárolásával százezreket aláz meg a kormány.

     Kiadó: Füstirtók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.