2018. augusztus 21., kedd 16:56

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 21., kedd (OS) - Az Imrédy-korszakot idézi az Orbán-kormány

    A Magyar Liberális Párt szerint aggodalomra ad okot, hogy az Orbán-kormány az antiszemita Imrédy-kabinet hagyományát idézve, keresztes zászlókat tűzött a parlamentre. A keresztes zászlók helyett itt lenne az ideje, hogy végre az uniós lobogók kerüljenek vissza a helyükre.


A Liberálisok felhívják rá a figyelmet, hogy a mindenkori magyar kormány feladata az, hogy vallástól és hittől függetlenül, minden magyar embert képviseljen, ne csak a keresztényeket. Az államalapítás pedig az egész magyar nemzet ünnepe, amelyet nem sajátíthat ki egyetlen felekezet és politikai oldal sem. A Magyar Liberális Párt emlékeztet rá, hogy utoljára abban az évben tűztek ki a parlamentre keresztes zászlókat, amikor az első zsidótörvényt elfogadták és a másodikat éppen előkészítették. Imrédy Béla a keresztény értékekre és a nemzeti érzelmekre hivatkozva járult hozzá magyar állampolgárok jogfosztásához és a II. világháború népirtásához. Pechére, saját vesztét is a túlcsorduló gyűlölet okozta: miután kiderült, hogy a saját maga által támasztott törvényi feltételeknek a saját családja sem felelne meg, kénytelen volt lemondani a miniszterelnökségről.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.