2018. augusztus 23., csütörtök 13:30

Az Áldott Kereszt Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 23., csütörtök (OS) - Kereszténység, cigányság,  jótékonyság  A zalalövői Áldott Kereszt Egyesület nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Mága Zoltán hegedűművész jótékonysági koncertsorozatának augusztus 21-ei budapesti díszelőadásán a  Szent István téren felállított színpad mellett kaphatott helyet az egyesület által gondozott, óvott kereszt. Ez a hívő cigányság összetartozásának egyik fontos szimbóluma,  amely immár négy alkalommal részesült pápai áldásban.

    Mint ismert, a jótékonysági koncertsorozat karitatív célokat szolgál, hiszen a bevételt több mint ezer hátrányos helyzetű gyermek iskolakezdésének segítésére, illetve egy korábban  felgyújtott kárpátaljai református templom  újjáépítésére fordítják. Az Áldott Kereszt Egyesület ezért is tartja fontosnak, hogy a hívő cigányok minél nagyobb számban vegyek részt a jótékonysági koncertsorozat újabb és újabb előadásain, bizonyítva az ökumené, a keresztény összefogás erejét, illetve azt, hogy a cigányság nem csupán kérni, hanem adni is tud, és keresztényi kötelezettségének tartja a jó célt szolgáló, közös ügyek melletti kiállást.
Az egyesület által gondozott, négy pápai áldásban részesült kereszt egyébként legközelebb a Kárpát-medence  cigányságának legnagyobb zarándokhelyén, a Komárom-Esztergom megyei Csatka-Szentkúton lesz látható, a Kisboldogasszony napjához kötődő búcsú alkalmával. Itt ünnepi szentmisét mutat majd be dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök és dr. Márfi Gyula veszprémi érsek is.

Kövesi Csaba
elnök
Áldott Kereszt Egyesület
     Kiadó: Áldott Kereszt Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.