2018. augusztus 23., csütörtök 13:57

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 23., csütörtök (OS) - 9 életet követelt a mérgező élelmiszer, de a magyar hatóságok nem nyomoznak

    Több éven át volt forgalomban Európában az a Magyarországról származó fagyasztott zöldség, amely fertőzött volt listeria baktériummal. Ennek eredményeként 47-en betegedtek meg, akik közül kilencen nem élték túl a fertőzést. Kilenc ember halála után azonban a magyar hatóságok nem indítanak hivatalból nyomozást.

Annak érdekében, hogy minél előbb kiderüljön, hogy ki volt a felelős ezért a tragédiáért, feljelentést teszünk az ügyben. Nem lehet egy egyszerű bírsággal eltussolni a dolgot, tisztázni kell, hogy hogyan kerülhetett fertőzött élelmiszer forgalomba.

Ki hibázott? A gyártó felelőtlensége okozta a tragédiát? Nem működik rendesen az ellenőrzés Magyarországon? A kormány mulasztása miatt nincsenek megfelelő előírások a hasonló esetek elkerülése érdekében?

Válaszokat és érdemi lépéseket várunk annak érdekében, hogy mérgező élelmiszerek még egyszer ne kerülhessenek forgalomba.  

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, frakcióvezető-helyettes
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.