2018. augusztus 23., csütörtök 14:04

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 23., csütörtök (OS) - DK: Európai tudósok aggódnak a Magyar Tudományos Akadémiáért

    A diktatúrát építő Orbán-rezsim veszélyes lépésére felfigyelt a 40 ország 58 tudományos akadémiáját tömörítő szakmai szervezet. Az All European Academies nyílt levele szerint "úgy gondoljuk, hogy Magyarország és a magyar tudományosság jó híre fogja bánni, ha a kormány csökkenti a Magyar Tudományos Akadémia autonómiáját." A szervezet aggódik amiatt is, hogy Orbán gyengíti a magyar tudósok partneri kapcsolatait.

A Demokratikus Koalíció a levélben megfogalmazottakkal egyetértve szólítja fel az Orbán-kormányt, hogy ne zaklassa a tudósokat, feltételek nélkül adja vissza az MTA költségvetési támogatását, működési, szervezeti autonómiáját, ne avatkozzon olyan ügyekbe, amelyhez a politikának semmi köze.

Mivel a nemzetközi szervezet a levelet eljuttatta több ország minisztériumához, a tudományos élet európai döntéshozóihoz, az a veszély fenyegeti a magyar tudósokat, hogy kutatásaikhoz, publikációikhoz nem kapnak majd nemzetközi támogatást. Ez pedig a magyar tudósok kivándorlásához vezet. Az Orbán-kormány folytatja Magyarország elpusztítását.

Arató Gergely
országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.