2018. augusztus 23., csütörtök 19:01

A Magyar Versmondók Egyesületének közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 23., csütörtök (OS) - Több mint kétezren látogattak el a IX. Bujtor István Filmfesztivál programjaira Balatonszemesen, ahol a 25 döntős versenyfilm mellett a közönség beszélgethetett az alkotókkal, megkoszorúzták Bujtor és Latinovits sírját, retro filmzenei koncert és Ötvös Csöpi filmjei várták a rajongókat.

    A kisjátékfilmek között fődíjat nyert a Les recherches continuent – Engedj el! című játékfilm Goztola Krisztina főszereplésével, aki első ízben mutatkozott be producerként. A kísérleti fikciós és animációs kategóriában a Lélekszakadva (Hotfoot) nyert, Körtési András rendezésében. A dokumentumfilmek mezőnyében Jurkovics Milán és Poroszka Magyar Zsolt filmje, a Méhek között végzett az élen, míg versfilm kategóriában Zámbori Soma filmje, a  Híd-avatás győzött. Kiemelt különdíjat kapott Gál Sándor rendezésében a Messze az otthon c. játékfilm, Ledő Barnabás versklipje, az Itt feledtek, a dokumentumfilmek között Chilton Flóra Bagázs című alkotása, az animációs filmek között pedig Helstáb Martin Meg Kell Dögleni című rajzfilmje. Különdíjban részesült a Reziliencia és a Hiába is hisztizel című alkotás, A Bujdosó, a Handcuffs/A Bilincs, az Olvadáskor és a Töredék című versklip. A kisjátékfilmek között az Ádám Fullad, az animációs filmek között A Tolvaj, a kísérleti fikciós alkotások között Az Elveszett kapott különdíjat. A versenyprogram zsűrijében Lutter Imre fesztiváligazgató, Kiss László a fesztivál alapítója, Kútvölgyi Erzsébet színművész, Kalász József és Wiegmann Alfréd rendezők foglaltak helyet.

     Kiadó: Magyar Versmondók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.