2018. augusztus 28., kedd 13:57

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 28., kedd (OS) - Írjanak ki új közbeszerzést a pünkösdfürdői védműre!

    A Liberálisok szerint a Fővárosi Közgyűlésnek új közbeszerzést kellene kiírnia a pünkösdfürdői védműre, miután a kiválasztott vállalkozó egymilliárd forinttal drágábban akarja csak elvállalni a munkát. A Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy az építésre fordítható forrás további növelése helyett inkább zárják ki a vállalkozót, aki alig két héttel a beruházás megkezdése után máris másfélszeresére emelné a munka díját. A tervezéssel és kivitelezéssel megbízott Swietelsky Építő Kft.-nek a megbízás elvállalása idején is tisztában kellett volna lennie a körülményekkel és a beruházás értékével. Ha képtelen volt pontosan megbecsülni a munka díját, az a szakmai alkalmatlanságát igazolja. Ilyen cégre biztosan nem lehet bízni egy olyan védmű megépítését, amely több tízezer budapesti lakó biztonságáról gondoskodik.

A Tarlós István vezette városvezetés folyamatosan a Római-parti árvízvédelemről beszél, ígérget és fenyegetőzik, miközben nyolc év alatt képtelen volt arra, hogy egy egyhetes vizsgálattal felmérje az érintett szakasz valós állapotát.

Felmerül annak a gyanúja is, hogy a városvezetés szándékosan alacsony áron kötött szerződést a kivitelezővel, hogy kijátsszák a szigorú szabályokat, majd alig néhány hét elteltével az első plusz egymilliárdos követelés már be is került a közgyűlés elé. Ha hét nap alatt ennyivel drágul a beruházás, mennyibe fog kerülni, mire hónapok múlva a végére érnek?
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.