2018. augusztus 29., szerda 17:51

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 29., szerda (OS) - A szakszervezetek kezdeményezésére indult a pedagógusok munkaterhelési kutatása

    Különösen érthetetlen a PDSZ elnökének nyilatkozata azok után, hogy évek óta a pedagógusok munkaterhelésének vizsgálatát  követelik, és a téma még sztrájkköveteléseikben is rendszeresen szerepelt.  A pedagógusok munkaterheléséről szóló kutatást egyik legelismertebb és leghitelesebb hazai kutató intézmény közreműködésével tervezzük, a kutatás még nem kezdődött el, a kérdőív előkészítése zajlik a pedagógusszerveztek bevonásával. Sajnálattal látjuk, hogy ezt az szakmai egyeztetésre szánt időszakot egyes szereplők ismét nem a párbeszédre, hanem a hergelésre, félrevezetésre használnak fel. A tervezett kérdőívvel kapcsolatban valótlan hírek jelentek meg, a kérdőívek a hírekkel ellentétben anonimek lennének, és természetesen nem a pedagógus Facebook-aktivitására, hanem szakmai közösségi, online aktivitására kérdeznének rá, ez ugyanis jól mutatja szakmai motivációit. Az egyeztetéseken a Nemzeti Pedagógus Kar és a Pedagógusok Szakszervezete ezen kérdéseket nem kifogásolta, a most a sajtó előtt megszólaló PDSZ pedig a különféle programokra és szabadságolásokra hivatkozva nem vett részt  az egyeztetésen.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.