2018. augusztus 29., szerda 18:31

Az Országos Erdészeti Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 29., szerda (OS) - Az Erdei Vándortábor Programban résztvevő iskolás csoportok mintegy 150 ezer kilométernyi utat jártak be idén nyáron a hazai erdők természeti és kulturális értékeit bemutató útvonalakon. Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált programban 100 csoport táborozott a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis rengetegeiben

Nagy sikerrel zárult az Erdei Vándortábor Program idei nyári táborozási időszaka: 100 csoport több mint 2000 diákja és kísérő tanáraik járták végig a hazai középhegységekben kialakított öt útvonal valamelyikét.
A felsős és középiskolás gyerekekből álló csoportok tagjai egy-egy hét alatt 50-80 kilométert gyalogolva fedezték fel a hazai erdőket, összesen 150 ezer kilométert téve meg a 65 napos táborozási időszak alatt.

A program keretében az Országos Erdészeti Egyesület a helyi állami erdőgazdaságokkal (a Bakonyerdő, az Egererdő, az Ipoly Erdő, a Mecsekerdő és a Pilisi Parkerdő Zrt-vel) együttműködve alakította ki az útvonalak infrastruktúráját és a táborhelyeket, ahol a fiatalok összesen 13 ezer éjszakát töltöttek jellemzően sátrakban.
A gyaloglás mellett minden tábor része volt az érintett térség kulturális látnivalóinak felfedezése, a természeti értékeket pedig vezetett erdei iskolai programokon ismerhették meg a csoportok.

Kiadó: Országos Erdészeti Egyesület