2018. augusztus 30., csütörtök 07:14

A(z) Szinkronikum Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. augusztus 30., csütörtök (OS) -

    Októberben jelenik meg Dallos Szilvia "Magyarhangja" című könyvének harmadik kiadása, amelynek kapcsán a művészek a magyar szinkron hőskoráról mesélnek személyes emlékekkel, kedves és megható történetekkel fűszerezve az együttlétet.
Az érdeklődőknek a helyszínen lehetőségük lesz előrendelést leadni a könyvre a szerző dedikációjával kiegészítve.
A program harmadik része a fordítás világába kalauzol mindenkit. Sereg Judit és Kozma Borbála dramaturgok mellett Molnár Levente színész, és fordító mesél majd a munkájáról. Az interaktív, játékos órában a jelenlévők fordítói kvízen vehetnek részt, megismerkedhetnek a dramaturgia eddig rejtett oldalaival is.
A beszélgetésekbe bármelyik jelenlévő bekapcsolódhat, kérdésekkel, hozzászólásokkal egészítheti az éppen elhangzottakat.
16.30-tól Szakmai Kerekasztal címmel a televízió csatornák, és a mozi forgalmazók szinkronért felelős képviselői, a Szinkron Alapszervezet elnöke, valamint az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület képviselői nézőközönség előtt osztják meg a magyar szinkronizálással kapcsolatos tapasztalataikat, véleményüket. A nézőknek lehetőségük lesz a helyszínen illetve az interneten keresztül is kérdéseket feltenni.

     Kiadó: Szinkronikum Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.