2018. szeptember 3., hétfő 05:06

A Szinkronikum Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 3., hétfő (OS) - 2. Szinkronikum Díjátadó Gála A Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központban megtartott műsort Seszták Szabolcs színművész és Banner Géza a Duna Televízió szerkesztő, műsorvezetője vezette. A két órás programban a Harmadik Figyelmeztetés színész zenekar erősítette a jó hangulatot.

Dr. Tomori Pál az Előadói Jogvédő Iroda igazgatója és Mihályi Győző a SZIDOSZ elnökének összefoglalója után először a közönség által megszavazott "Legjobb Film vagy Sorozatszinkron" díj átadása következett. A Coco, az Agymenők és Westworld kapta a legtöbb szavazatott. A győztes a Coco című rajzfilm lett, amely szinkronját a Fórum Hungary megrendelésére a SDI szinkronstúdióban készítették. (A stáb: magyar szöveg: Blahut Viktor és Petőcz István, magyar dalszöveg: Szente Vajk, hangmérnök: Kránitz Lajos András, vágó: Kránitz Bence, gyártásvezető: Németh Piroska, szinkronrendező: Dobay Brigitta, zenei rendező: Posta Victor, produkciós vezető: Máhr Rita)
A dramaturgok munkája van a leginkább a nézők szeme és füle előtt. Liszkay Szilvia, Petőcz István és Tóth Tamás sokévnyi kiváló munkával a háta mögött kapta meg a kollégáktól a legtöbb voksot. A műsorvezetők végül Liszkay Szilviát szólították a színpadra a "Legjobb dramaturg" díj átvételére.

Kiadó: Szinkronikum Egyesület