2018. szeptember 3., hétfő 05:07

A Szinkronikum Egyesület közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 3., hétfő (OS) - A Szidosz Szinkron Alapszervezet Életműdíját 2015-óta adják át, és az illusztris névsor idén két kiváló művésszel bővült. Mihályi Győző SZIDOSZ elnök először Szersén Gyulát, majd Konrád Antalt hívta a színpadra. Mind a két ünnepelt kedves történetekkel idézte fel a szinkronban eltöltött évtizedeit.

    Életműdíjat kapott rajtuk kívül Somló Andrea és Mauchner József szinkronrendező is. Mind a ketten 55 éve dolgoznak aktívan a magyar szinkronban.
Egyikük sem tudott eljönni a programra, de Somló Andreát augusztusban személyesen felköszöntötték, amelyről egy kisfilm készült. Ezt a Gála nézői az internetes megjelenés után a helyszínen is megnézhették.
Rajkai Zoltán színművész a színpadról köszöntötte a távol lévő Mauchner Józsefet, akinek – a közönséggel együtt – videó üzenetet is készítettek, amelyet később személyesen adnak át a díjazottnak.
Ismét a szakma által megszavazott két díj következett. A "Legjobb gyártásvezető" kategóriában: Újréti Zsuzsa, Rácz Gabriella, Gelencsér Adrienn, a "Legjobb hangmérnök" kategóriában Bederna László, Hollósi Péter és Salgai Róbert volt esélyes. A műsorvezetők Újréti Zsuzsa és Bederna László nevét olvasták fel a borítékok felbontása után.

     Kiadó: Szinkronikum Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.