2018. szeptember 6., csütörtök 09:54

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 6., csütörtök (OS) - Magyarországon a lelki elsősegély telefonszolgálatok közel 50 éve állnak az öngyilkosság megelőzés szolgálatában. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) ebben az évben Egerben és Zalaegerszegen rendez régiós szakmai találkozót "Kríziseink" illetve "Miért?" címmel.

A rendezvényeken az öngyilkosság pszichés háttere és a krízisintervenció mellett a média szerepe és az öngyilkosság néprajzi szempontú vizsgálata is középpontba kerül előadások és work shopok keretében.
A világnap nemzetközi jelmondata 2018. évben: Együtt az Öngyilkosság Ellen
Az International Association for Suicide Prevention (IASP) és a WHO kezdeményezésére minden évben szeptember 10-e az Öngyilkosság Megelőzés Világnapja. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) által Egerben és Zalaegerszegen szervezett programok célja, hogy felhívja a figyelmet a segítők összefogásának szerepére az öngyilkosság megelőzésben. A statisztikai összegzések alapján a beérkezett évi közel 150.000 hívás közül jelentős az öngyilkosság veszélyének mutatója.
A LESZ továbbra is várja azokat a segítő szakma iránt elhivatottságot érző embereket, akik a kiválasztást majd egy speciális képzést követően vehetnek részt az önkéntes segítő, életmentő munkában.

További információ: www.sos116-123.hu

Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége