2018. szeptember 6., csütörtök 16:55

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 6., csütörtök (OS) - Magyar-lengyel humanitárius együttműködés a migráció megelőzéséért

    Magyarország és Lengyelország továbbra is egyetért abban, hogy a migrációt a probléma gyökerénél, a válságrégiókban kell kezelni - erről is tárgyalt Azbej Tristan, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Lengyelországban Beata Szydlo miniszterelnök-helyettessel és Beata Kempa miniszterrel.
Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár Beata Kempa, a lengyel Miniszterelnöki Hivatal humanitárius segélyprogramokért felelős minisztere felkérésére vett részt az Economic Forum idei rendezvényén. A lengyelországi Krynicában rendezett nemzetközi gazdasági fórumon Azbej Tristan bemutatta a Hungary Helps program keretében megvalósult projekteket. A lengyel kormánytagokkal folytatott tárgyaláson a felek egyetértettek abban, hogy a migráció megfelelő kezeléséhez a jövőben is szükség van Lengyelország és Magyarország együttműködésére, továbbra is ki kell állni a válságrégiók stabilitása, a helyben maradás és a hazatérés támogatása mellett. A Hungary Helps programmal a magyar kormány célja, hogy az üldözött keresztény közösségeknek közvetlen segítséget nyújtson a lerombolt templomok, iskolák, kórházak újjáépítéséhez, az emberi élethez méltó körülmények biztosításához – emelte ki Azbej Tristan.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.