2018. szeptember 7., péntek 13:48

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 7., péntek (OS) - Dr. Latorcai Csaba nyitotta meg a tanévet az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán

    Az értelmiség szerepe minden térségben kiemelkedő, a társadalom, a gazdaság és a kultúra fejlődésében is kulcsszerepet játszik. Egy felsőoktatási intézmény egy földrajzi terület, vagy egység értelmiségi megtartóerejéhez nélkülözhetetlen, és ez kimagaslóan igaz a vidéki felsőoktatási intézményekre. – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára a 2018/2019-es tanévet az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán.

A munkaerő-piaci igényekre való rugalmas reagálás, a gazdasági szereplők közvetlen bevonása az oktatásba egy élénkülő gazdasági, kulturális környezetben – mint amilyen a magyar is – a minőségi fejlődés garanciája. Szükség van tehát felkészült, elhivatott pedagógusokra, magasan kvalifikált orvosokra, jól képzett mérnökökre, informatikusokra,  agrár-szakemberekre. – hangsúlyozta a minisztérium közigazgatási államtitkára évnyitó köszöntőjében.

Kiemelte, hogy a felsőoktatásban kitűzött célok elérése érdekében, szükséges és elengedhetetlen volt az oktatók, kutatók, tanárok bérének rendezése és emelése is. A felsőoktatási dolgozók bére 2016 és 2018 között átlagosan 27%-kal emelkedett.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.