2018. szeptember 7., péntek 18:18

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 7., péntek (OS) - A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége nyilatkozata a Sorsok Házáról

Szövetségünket nem a tulajdoni viszonyokkal kapcsolatos döntések foglalkoztatják. Változatlanul a történelmi igazsághoz ragaszkodunk, a múlttal való szembenézést tartjuk fontosnak, mert mindez nem csak a magyar zsidóság érdeke, hanem a teljes magyar nemzeti közösségé. A hatalomtól független, a magyar zsidó hagyományokat őrző szervezetként érdekeltek vagyunk a holokauszt hiteles bemutatásában. Ebben a kormány számíthat közösségünkre.

A kormány döntése számunkra csalódást okozott, nem ezt ígérték sem nekünk, sem az izraeli kormánynak. A Sorsok Házától függetlenül egyértelművé kívánjuk tenni, sehol a világon nem a kormányok döntik el, ki képviseljen egy vallási közösséget.

Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)