2018. szeptember 9., vasárnap 12:25

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 9., vasárnap (OS) - LMP: Az egészségügy sürgősségi beavatkozást igényel -

    Az LMP álláspontja szerint a valóság és a kormány propagandája között az egészségügy terén a legnagyobb a különbség, miközben csupán egyetlen dolgot értek el: fizetőssé tették az ellátást. Az LMP felszólítja a kormányt: fogadja el javaslatainkat, mert az egészségügy sürgősségi beavatkozást igényel.

Döbbenetes adat, hogy Magyarország világelső a vastagbélrák előfordulásában, évente mintegy 5000 ember hal bele a betegségbe. A kormány késlekedése, az egészségügyi háttérintézmények átszervezése emberéleteket is követel, hiszen bár rendelkezésre áll 6,5 milliárd forintnyi uniós támogatás arra, hogy elinduljon egy vastagbélrák-szűrő program, ez máig nem történt meg.

Felháborítónak tartjuk, hogy a kormány a kiszivárgott és egyébiránt is nyilvánvaló információk alapján késlekedik a Honvédkórház sürgősségi ellátásának rendezésével, miközben az heteken belül összeomolhat. Elfogadhatatlannak tartjuk továbbá azt is, hogy a kormány bukott egészségügyi és bérpolitikájának köszönhetően a hét végén az ajkai kórház valamennyi ápolója felmondott.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.