2018. szeptember 10., hétfő 03:28

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 10., hétfő (OS) - Nem meghalni akarnak, segítségért kiáltanak! - A világon évente körülbelül egymillió ember hal meg öngyilkosság következtében, ez csak Magyarországon is naponta több halálesetet jelent. A fiatalok körében az öngyilkosság a második leggyakoribb halálozási ok világszerte. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány kiemelt célja az öngyilkosságok prevenciója. Az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapját minden év szeptember 10-én tartják az International Association for Suicide Prevention kezdeményezésére, a WHO közreműködésével.

    Az öngyilkossági krízis egy elviselhetetlen állapot megszüntetésének vágya: az érintett személy nem bír így tovább élni. A Kék Vonal 116 111-es hívószámon elérhető Lelkisegély-vonalának hívói megrendítően gyakran számolnak be arról, hogy úgy érzik, az öngyilkosság az egyetlen megoldás, hogy szabaduljanak fájdalomtól, szorongástól. Átlagosan minden napra jut egy ilyen segélykiáltás. Sok tizenéves így fejezi ki tehetetlenségét, erői végét. Van, hogy családon belüli erőszakról, testi-lelki elhanyagolásról, szexuális abúzusról, iskolában elszenvedett bántalmazásról számolnak be, máskor a téma maga a halál, a gyász, vagy az önagresszió, az üresség, a depresszió. A meghallgatáson, érzelmi támogatáson és az akut krízisintervención túl, hívóinknak konkrét segítséget is szervezünk: a sokszor hiányos, nehezen mozduló segítőhálóban kitartóan keressük, azokat a felelős szakembereket, akik tovább tudják segíteni a gyermeket, a fiatalt valódi megoldások felé. info@kek-vonal.hu
     Kiadó: Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
-------------------------------------------------------------------
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.