2018. szeptember 10., hétfő 09:45

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 10., hétfő (OS) -

    Saját bevallásuk szerint a háztartásbeli feladatok közül legtöbben a bevásárlást végzik a legszívesebben (85%), ezt követi a főzés és a rendrakás (60%), de a mosogatást és a takarítást is minden második apa szívesen végzi.
A gyerekkel kapcsolatos teendők közül leginkább a fürdetést (87%), valamint a kisgyerekkel való sétálást (81%) szeretik az apák, de sok férfinak az altatás (75%) és a pelenkázás is (66%) kedvelt tevékenység. A gyerekkel való sportolást az apák 61%-a szereti, az öltöztetésben pedig 58%-uk vesz részt szívesen.

Az SOS kíváncsi volt arra is, mennyire számít a férfiaknak a születendő gyerek neme. A megkérdezettek 52 százalékának mindegy volt, hogy fia vagy lánya születik, 28 százalék szeretett volna egyértelműen fiút, 19 százalék pedig lányt.

És mi az a természetből adódó női feladat, amit ha tehetnék, a férfiak is átvállalnának? Az SOS néhány viccesebb kérdést is feltett a férfiaknak ezzel kapcsolatosan.
Az apák 28 százaléka a várandóság átvállalásával tehermentesítené az anyákat, ha lehetne, 23 százalék a szoptatást, 20 százalék a szülést is bevállalná. A megkérdezettek fele nyilatkozott úgy, hogy sem a várandóságból, sem a szülésből, sem a szoptatásból nem szeretne részt vállalni.

Nemcsak a szülés körüli teendők osztják meg az apákat, de az apaság megünneplése is. Az apák fele szeretné, ha az Apák napját is ünnepelnék az óvodában, iskolában, nemcsak az Anyák napját.

     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.