2018. szeptember 11., kedd 14:20

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 11., kedd (OS) - Összpárti fellépést a GMO-mentes Magyarországért! - Határozati javaslatban kívánja meggátolni a Párbeszéd az új technológiákkal előállított génkezelt mezőgazdasági termékek beszivárgását. A párt a GMO-mentes Magyarország megőrzése érdekében az összes képviselőcsoport támogatásában bízik.

Magyarországon - ahogyan az EU legtöbb tagállamában - a lakosság nagy többsége elutasítja a génkezelt élelmiszereket. Ez az óvatos hozzáállás azon az elővigyázatossági elven alapul, amely a GMO-kra vonatkozó nemzeti és uniós jogalkotást is meghatározza: amíg nincs egyértelműen bizonyítva a génkezelt szervezetek ártalmassága, addig semmi keresnivalójuk a közforgalmú élelmiszerekben.

GMO-ipar technológiai trükkökkel próbálja megkerülni az elővigyázatosság elvéből fakadó tilalmakat és korlátozásokat. Ezért a Párbeszéd frakciója olyan, reményeink szerint összpárti támogatást élvező határozati javaslatot terjeszt a parlament elé, amely a gyártási eljárástól függetlenül azonos elbánásban részesíti a génmanipuláció útján létrejött élelmiszer-összetevőket.
(...)

Kiadó: Párbeszéd