2018. szeptember 12., szerda 15:38

Az Országos Erdészeti Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 12., szerda (OS) - A magyar erdők idén is beköltöznek Budapest belvárosába! A III. Erdővarázs Családi Napon, 2018 szeptemberében az állami erdőgazdaságok Budapest belvárosában várják mindazokat, akik kíváncsiak a hazai erdők értékeire, és az erdészek különleges munkájára. A főleg családoknak szóló ismeretterjesztő programokat változatos színpadi előadások kísérik az ingyenes rendezvényen

    Egy közelmúltban készült közvélemény kutatás szerint a magyar emberek, bár nagyon érdeklődnek a természettel kapcsolatos témák iránt, mégis keveset tudnak a legfontosabb természeti kincsünkről, az ország területének több mint ötödét borító erdőkről.

Az állami erdőgazdaságok ezért harmadik alkalommal települnek ki Budapest belvárosában, hogy elvigyék a hazai erdőségek üzenetét a városi családoknak. Az érdeklődőket 15 tematikus sátorban fogadják az erdőpedagógusok és erdészek.

Az ismeretterjesztő programok mellett számos színpadi előadásra kerül sor: fellép Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Csörömpölők Együttes, a Kifli Zenekar és a Kaposvári Roxínház, Csernik Szende lábbábos és a Bab Társulat, de megnézhető a Budakeszi Vadaspark Állatijó Bemutatója is.  

Ökoiskolák számára szervezett erdei iskolai foglalkozások lesznek, melynek szabad helyeire még lehet regisztrálni.

A programokról részletesebben a III. Erdővarázs Családi Nap honlapján (http://erdovarazs.hu) és az esemény Facebook-oldalán lehet tájékozódni.
    
     Kiadó: Országos Erdészeti Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.