2018. szeptember 13., csütörtök 15:42

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 13., csütörtök (OS) - Ismét tavasszal lesz a TeSzedd, a Fenntarthatósági TémahétenJövő tavasszal egy egész héten át, 2019. március 18-24-ig, hétfőtől vasárnapig lehet szemetet szedni az eddigi leghosszabb TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhét során a Fenntarthatósági Témahét ideje alatt is.

A TeSzedd! szervezője, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a népszerű szemétgyűjtő rendezvényt jövőre ismét az eddig jól bevált tavaszi időpontban szervezi meg az őszi helyett. A Fenntarthatósági Hét az önkéntesek nagy részét jelentő iskolás korosztály számára kedvező tanulási lehetőséget biztosít a fenntartható jövő érdekében. A TeSzedd! egy olyan "jó gyakorlat", amely a fenntartható fejlődést szolgálja, és ezzel a lehetőséggel akár egy kirándulás során is élhetnek a fiatalok.

A környezettudatos gondolkodásmód egyik fontos eleme a fenntartható nevelésnek, amelybe beletartozik a hulladékcsökkentés is, akár úgy is, hogy összegyűjtjük az illegálisan eldobált szemetet. Ezzel a szemléletformáló akcióval elősegíthetjük azt is, hogy egyre kevesebben szemeteljenek. A tavaszi akció során az ITM biztosítja az önkéntesek számára a szemétszedéshez szükséges gumikesztyűt és zsákot, valamint a szemét elszállításáról is a tárca gondoskodik. A TeSzedd! regisztrációjának pontos időpontjáról később tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Addig is biztatunk mindenkit, hogy ne várjon tavaszig, gyűjtse össze a környezetében a szemetet!

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium