2018. szeptember 13., csütörtök 20:49

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 13., csütörtök (OS) - Lovagi emlékoszlopokat avatnak a XII. Európai Kultúra Napján

        A Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Kultúra Lovagrendje osztozik a család gyászában és részt vállal a lovagias életművek ápolásában, ezért az elmúlt év során elhunyt és posztumusz avatott lovagtársaknak az Aranyosapátiban található Kultúra Lovagrendje emlékpartjában lovagi emlékoszlopot emel a hazához való hűség hársfája alatt és emlékezik:
    dr. Ábel András professzornak, (Chatswood, Ausztrália), Sütő Ferenc fodrásznak (Bodrog), Tálas Ernő a svéd királyi operaház énekművészének, (Stocholm, Svédország) részére.
    Kallós Zoltán életműve alapján a következő lovagi kerekasztal fája a hagyományőrző hársfa nevet kapta, amely alatt emlékezik: Kallós Zoltán pedagógus, etnográfusra (Kolozsvár, Románia), Kecskési Tollas Tibor irodalmár, alezredesre (München, Németország), Borbély Jolán etnográfusra (Budapest), Kovács Géza szobrászművésznek (Sepsiszentgyörgy, Románia), Rakó József újságíró, pedagógusra (Budapest),
     Esterházy János életét bemutató "Hűség keresztútja" és a kápolna létrehozásának elhunyt szervezői és alkotói számára Esterházy János "barátságosság hársfa" alatti oszlopán állít emléket, és emlékezik:  Buják Vince fafaragó, kosárfonóra (Tardoskedd, Szlovákia) és Paulisz Boldizsár vállalkozó, iskolaalapítóra (Alsóbodok, Szlovákia).
     Tavaszy Sándor "összefogás hársfa" alatti oszlopán állít emléket és emlékezik: Tavaszy Noémi grafikusművészre (Budapest).

     Kiadó: Falvak Kultúrájáért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.