2018. szeptember 14., péntek 09:58

A Polgári Konzervatív Párt közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 14., péntek (OS) - A Polgári Konzervatív Párt üdvözli az Európa Parlament döntését a Sargentini-jelentésről

    A Sargentini-jelentés rámutat, hogy az Orbán Viktor vezette törvényhozás korlátozta az Alkotmánybíróság jogköreit, a Fidesz állami hirdetésekkel leuralta a választási kampányt, bírókat küldtek kényszerűen nyugdíjba, a sajtó tulajdonosai politikai körökből kerülnek ki és megszüntették a szerkesztői szabadságot, személyre szabott törvénykezéssel lehetetlenné teszik egy külföldi egyetem, a CEU működését, a civil szervezeteket indokolatlan hátrányok érik, az állam nem lép fel elég hatékonyan a nők elleni erőszakkal szemben, a roma gyerekeket diszkriminálják az iskoláztatásnál, büntetik a hajléktalanságot.

Orbán Viktor 2010-es miniszterelnökké választása óta a forint az euróhoz képest 21%-kal romlott (267-ről 325-re), a dollárhoz képest pedig 38%-ot (202-ről 280-ra), azaz gazdaságilag nagyon sokat gyengültünk.

A magyar jogszabályok következménye, hogy mindenki, aki nem szavaz, a kormánypárt pozícióját erősíti. Minden elégedetlen állampolgárnak lehetőségében áll a helyzet megváltoztatása, de ehhez cselekedni kell, például a szavazófülkében.

A Polgári Konzervatív Párt célja az egységes és erős Európai Unió építése és Magyarország megerősítése.

     Kiadó: Polgári Konzervatív Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.