2018. szeptember 14., péntek 13:25

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 14., péntek (OS) - Újabb fideszes botrány: Orbánék nem támogatták a szexuális zaklatással szembeni fellépést!

Megint sunyítottak a fideszes EP-képviselők a strasbourgi plenáris ülésen, az eheti szavazáson ugyanis nem támogatták a munkahelyen, nyilvános térben, illetve a politikai életben elkövetett megfélemlítés és szexuális zaklatás elleni javaslatot. A Fidesz képviselői tartózkodtak a dokumentum elfogadásakor, még az a Járóka Lívia sem támogatta a jelentést, aki ugyanezt a javaslatot a szakbizottságban egyébként korábban még megszavazta.

A Fidesz ezzel ismét bebizonyította, hogy miként viszonyul a nőkhöz, a női szerepekhez és az erkölcshöz. A Fidesz hosszú ideje blokkolja a nőkkel szembeni erőszak elleni isztambuli egyezmény ratifikálását, most pedig nem támogatták, hogy egységes fellépés legyen a munkahelyi szexuális zaklatások ügyében. Az egyébként érdemi többséggel elfogadott javaslat arra is kitért, hogy egyre elterjedtebb a parlamenti képviselőnőkkel szembeni - elsősorban a politikai ellenfelek soraiból érkező - pszichológiai és szexista zaklatás, amelynek mielőbb elejét kell venni. A Fidesz, amelynek képviselői rendszeresen alpári stílusban "beszólnak" a női képviselőknek, nyilván magára ismert ennél a bekezdésnél.

Egyszerűen érthetetlen, hogy a Fidesz miért gátolja immár sokadik alkalommal a nőkkel szembeni erőszak megelőzését és megakadályozását. Különösen érthetetlen ez a Fidesz hölgypolitikusai részéről.

Ujhelyi István
EP-képviselő