2018. szeptember 14., péntek 15:34

A Kulturális Tizenegy Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 14., péntek (OS) - Hétvégén a Bartók Boulevard-ot menedzselő Kulturális Tizenegy Egyesület nyolcadik alkalommal rendezi meg az utca ünnepét, most a Magyarországi Mexikói Nagykövetséggel együtt. Az ElevenŐsz a Bartók Boulevard-on egész nap igazi MEXIKÓI FIESTA hangulattal várja az itt élőket, dolgozókat és mindenkit, aki szereti a sokszínű nagyvárosnak ezt az egyedi arculatú kreatív főutcáját. Kiállítások, workshopok színesítik a látogatók lelkét. Tüzes táncelőadások, koncertek mozgatják meg a testet. Fűszeres ételek, édességek perdítik táncra az ízlelőbimbókat. Elcsendesedve, filmek és történetek mesélnek még nekünk Mexikóról. Magyar kiállítása jegyében Frida Kahlo szellemiségét is megidézzük.

        Frida Kahlot, Mexikó egyik legmeghatározóbb művészét és nőjét is megidézi a fesztivál egy színházi előadás, workshopok és a Nemzeti Galéria kitelepült Frida Kahlo tematikájú eseménye.
A fesztivál kiállításain olyan mexikói művészek mutatkoznak be, mint Mario Palacios, Keith Dannemiller, Manuel Delaflor, Alejandro Dorantes, Luis Montero, Ivonne Kennedy, Daniela Hernandez Faith magyar-mexikói táncosnő, és Mario Palacios Kaim egy performansszal is elkápráztat. A zenei paletta: MARIACHI, az Ellas-duo, a MagyarVista Social Club, a Perkaland saját ütős élményekkel.
A Bartók Boulevard vendéglátóhelyei mexikói sütemény, étel, grill, kávé, csokoládé specialitásokkal készülnek. A forgatagtól elfáradva beülhetünk egy csendes helyre, ahol filmek és történetek, mesék elevenítik meg még nekünk Mexikót.

     További információ:

Honlap: http://www.bartokbelaboulevard.hu/programsorozat.30.elevenosz_mexiko_2018
Facebook: https://www.facebook.com/pg/BartokBelaBoulevard/events/?ref=page_internal

     Kiadó: Kulturális Tizenegy Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.