2018. szeptember 14., péntek 16:29

Az Agrárminisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 14., péntek (OS) - Új natúrpark alakult Magyarországon.

A KNPE alelnöke az ünnepségen arról beszélt, hogy a natúrpark megalakulása lehetőség és felelősség is egyben. Fóris Dóra szerint ugyanis ez az előrelépés új nézőpontot és új identitást is adhat a térségben élőknek. A cím elnyerésével fellendülhet a turizmus, és a helyi termékeket és értékeket országosan is minél többen megismerhetik.
Lőrincz Andrea Lengyel polgármestere nagy reményekkel tekint a natúrpark megalapítására, amitől szintén a turizmus megélénkülésé és azt várja, hogy a település  és az egész térség országos ismertségre tesz szert.
Szabó Loránd Dombóvár polgármestere az ünnepségen arra mutatott rá, hogy az elmúlt két és fél éves munka alatt a települési vezetők, önkormányzati képviselők, a civil és gazdasági szervezetek képviselői igazi közösséggé váltak. A városvezető hangsúlyozta: “szerencsések is vagyunk, hiszen egy olyan vidéken élünk, ahol nagyszerű természeti értékek vannak, őseink hatalmas kulturális vagyont hoztak össze legyen az épített érték, néphagyomány, vagy tárgyi emlék."
A Kapos-hegyháti Natúrpark létrejöttével immár 12, a természetvédelemért felelős agrárminiszter által elismert natúrpark működik hazánkban. Ezzel a bővüléssel a natúrparki hálózat együttesen a hazai települések 8,3%-ára, az ország területének pedig 7,8%-ára terjed ki.

Kiadó: Agrárminisztérium