2018. szeptember 16., vasárnap 10:26

A Magyar Tudományos Akadémia Titkársága közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 16., vasárnap (OS) - 2018. szeptember 12-én az MTA szakértői munkacsoportja fogadta az ITM szakértőit, hogy a kutatóintézet-hálózat zökkenőmentes működésének jogi-gazdasági hátteréről egyeztessenek

Részleges megállapodás az MTA és az ITM között

A megbeszélésen született megállapodások

A megbeszélés eredményeképpen a felek megállapították, hogy a finanszírozás feltételei az elfogadott költségvetési törvény szerint adottak, és kialakítják a költségvetési törvény végrehajtásának jogi-igazgatási feltételeit. A fejezet – beleértve természetesen az intézethálózatot is – 2019. évi költségvetésének tervezése a jogszabályokban előírt módon és határidőkkel, a megelőző évekkel azonos módon megtörténik. Az intézmények jövő évi finanszírozását véglegesen megállapodásban fogják rendezni.

Kiadó: Magyar Tudományos Akadémia Titkársága