2018. szeptember 16., vasárnap 11:04

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 16., vasárnap (OS) - Ismét több száz fővárosi diák sétált a Margitszigeten a csodalámpás beteg gyermekek álmaiért

    A budapesti Eötvös József Gimnázium immár hatodik alkalommal hívta közös sétára a fővárosi középiskolásokat a hétvégén a Margitszigetre, hogy az életveszélyes betegségben szenvedő gyermek kívánságát már 15 éve teljesítő Csodalámpa Alapítvány tevékenységét támogatva együtt kifejezhessék segítőkészségüket és odafigyelésüket a társaikért.
A fiatalok összefogásával most egy 16 éves súlyos betegséggel küzdő fiú álmát váltották valóra. A gyermek egy komoly építőjátékot kért az alapítványtól, hogy a kórházban töltött idő alatt elterelhesse a figyelmét a sokszor kellemetlen és fájdalmas kezelésekről. A programhoz eddig csatlakozó középiskolák több száz diákja a Bringóvár melletti uzsonna után Csodalámpa-lufival a kézben sétálta végig a szigetet. A szervezők az évente már hagyományosan megrendezett programmal szeretnék felhívni az egészséges gyerekek figyelmét a betegekkel történő gondoskodásra, így ők maguk is példaképekké válhatnak a közösségükben, a családjukban.

A Csodalámpa Alapítvány és támogatói a sokszor elérhetetlennek tűnő kívánságok teljesülésével biztatást, reményt adnak a beteg gyerekeknek, akik az álmaik megvalósulásakor olyan élményben lehet részük, mely megerősíti az önmagukban és a gyógyulásukba vetett hitüket. Az alapítvány a működése 15 éve alatt közel 3500 egyéni kívánságot teljesített, melyek mindegyikéről fényképes beszámoló olvasható a www.csodalampa.hu oldalon.


     Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.