2018. szeptember 17., hétfő 13:52

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OS) - Bősz Anett név szerinti szavazást kezdeményez a Sargentini-jelentésről a magyar országgyűlésben

    Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője politikai nyilatkozatként benyújtja az Országgyűlésnek a Sargentini-jelentést – közölte a politikus hétfőn, a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján. Szerinte az Európai Parlament joggal kéri számon az európai értékek betartását az Orbán-kormányon. A Fidesz ugyanis az elmúlt években "szisztematikusan leépítette a magyar jogállamot és foglyul ejtette a demokráciát".

Orbán illiberális politikája hazánk uniós tagságának és támogatásának felfüggesztéséhez vezet, és egyre nagyobb a veszélye annak, hogy Magyarországot végül kizárják az európai közösségből – mondta Bősz Anett. A magyar társadalom az Európai Unió tagállamai közül az egyik legelkötelezettebb az uniós tagságunk iránt – hangsúlyozta az ellenzéki politikus. Orbán Viktor és a Fidesz viszont a magyar választók akaratával szemben kormányozta hazánkat Európa szégyenpadjára – mondta.

"Ebben a helyzetben minden képviselőnek számot kell adnia arról, hogy szembe akar-e menni a magyar emberek akaratával, vagy sem. Minden képviselőnek számot kell adnia arról, hogy veszélybe akarja-e sodorni hazánk uniós tagságát, vagy nem" – indokolta a képviselő azt, hogy miért szeretne név szerinti szavazást a Sargentini-jelentésről az Országgyűlésben is.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.